FORGOT YOUR DETAILS?

Les mer om årets pedagoger.

Benedicte Lütken

Cont. Jazz

Benedicte tok sin utdanning på Balettakademien i Stockholm (2008-2011) etterfulgt av lengre opphold i Italia, New York, Tel Aviv og Afrika. Hun har siden dette jobbet som freelancer i inn- og utland.

Hun har blant annet jobbet med koreografer som Tilman O’Donnel, Jiri Pokorny, Erika Silgoner, Erica Sobol, Alexandre Magno, Chris McCarthy og Breton Tyner-Bryan.

Hun medvirket som danser i Umoja festivalen i Afrika, Dans/5 sine siste oppsetninger, ulike musikkvideoer og dansefilmer («Do something beautiful»), international Gala performance i Italia med «We move lightly», «Measure your crew», «Mind the gap» og diverse andre prosjekter i inn- og utland med ulike koreografer.

Camilla Spidsøe

Ballett & Repetoar

Camilla begynte sin utdannelse ved Statens balletthøgskole i Oslo før hun fortsatte ved Centro Internacional de Danza de Madrid. Hun var fra 2003 til 2013 ansatt ved Carte Blanche, Norges kompani for samtidsdans, hvor hun hadde framtredende roller i samtlige produksjoner av Ina Christel Johannessen. Også koreografer som Sharon Eyal, Ingun Bjørnsgaard og Alan Lucien Øyen skapte roller for henne, og hun utmerket seg i verk av Ohad Naharin – i 2006 ble Spidsøe tildelt Kritikerprisen for sin medvirkning i forestillingen Carte Blanche à la Naharin. Da Camilla gikk tilbake til Nasjonalballetten i 2013, var det etter ti år som en av Norges fremste samtidsdansere. Her gikk hun rett inn i bærende roller i Johannessens Scheherazade, Proiettos Cygne og Ekmans A Swan Lake – som alle ble skapt for henne – i tillegg til fremtredende partier i balletter som Strømgrens Suite og Kyliáns Gods and Dogs og Soldiers’ Mass.

Høsten 2013 mottok hun Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris, høsten 2014 danset hun rollen som fru Alving i Moum Aune og Espejords Ghosts – Ibsens Gengangere – og ble utnevnt til solist.

Nina Lill Svendsen

Jazz

Førsteamanuensis Nina Lill Svendsen har et allsidig og langt virke som danser, pedagog, prøveleder og koreograf.

Hun har arbeidet ved Oslo Danse Ensemble, NRK, Det Norske Teatret og Nationaltheatret samt med mange ulike prosjekt innen det frie dansefeltet.

Hun har jobbet som danser siden 1979 og henne siste var med «The Line» på Dansens Hus i 2014. Hun har også turnert internasjonalt - med verker av Sølvi Edvardsen og Kjersti Alveberg - i India, Frankrike, Skandinavia og Zimbabwe. Nina Lill Svendsen er en av stifterne av Oslo Danse Ensemble (ODE). I 2012 stiftet hun ODE Ung, sammen med sin dansepartner i over 20 år, Christer Tornell.

Jon Ole Olstad

Moderne

Jon Ole  begynte å danse som 16-åring og har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo. Etter endt utdannelse arbeidet han med turnéprosjektet Kamuyot, et samarbeid mellom svenske Riksteatern og Batsheva Dance Company, ledet av Ohad Naharin.

Fra 2012 til 2014 var Jon Ole ansatt ved Nederlands Dans Theater 1, under ledelse av kunstnerisk leder Paul Lightfoot. Der samarbeidet han med Paul Lightfoot og Sol Leon, Johan Inger, Hofesh Shechter, Marco Goecke, Alexander Ekman, Jiri Kylian, Mehdi Walerski og Crystal Pite. Hans egne koreografier har blitt presentert på Cross Connection Choreography Competition i København, Stockholm Dance Film Festival, Korea Contemporary Choreography Competition og Gala of the Stars ADCIBC Florida. I 2015 vant han førsteprisen som danser og koreograf ved International Stuttgart Solo Tanz Competition. I 2019 mottok han produksjonsprisen fra Ballet Basel ved den 33. International Hannover Choreography Competition. Han har undervist og koreografert ved en rekke utdanningsprogrammer, blant annet Juilliard, NYU-Tisch, The Palucca School, Marymount Manhattan College, Tanz Akademie Zürich, Acosta Danza, Kunsthøgskolen i Oslo, Ballettakademien i Göteborg og Stockholm, Akademie Des Tanzes Mannheim, Copenhagen Contemporary Dance School, Oslo Dance Seminar, The Alvin Ailey School, Henny Jurriëns Studio, Peridance, Steps on Broadway, Broadway Dance Center, Gibney Dance, Edge PAC, Movement Lifestyle, Millennium Dance Complex, ArtÉmotion Summer Intensive - Ballet West, Joffrey Ballet Intensive, World Dance Movement Festival in Italy, NUOVA OFFICINA DELLA DANZA og Alonzo King Lines Ballet. Han har også holdt kompaniklasser for Gallim Dance, Ballet Hispanico, Ballet Nuremberg, Ballet Leipzig, Theater Pforzheim, Carte Blanche Dance Company, BODYTRAFFIC, Theater Regensburg Tanz, Acosta Danza - Cuba og Micompania - Cuba.

Subjazz

Jazz & repetoar

Karl-Erik Nedregaard og Knut Arild Flatner utgjør Subjazz. 

Subjazz står for en sammensmeltning, en fusjon, av jazz og moderne/samtidsdans. ”Sub” betyr også underkultur. Et viktig aspekt for oss er å ta i bruk det som ikke nødvendigvis er mainstreem i vårt felt. Vi jakter etter en konstant utvikling, og søker stadig å teste våre grenser. Ikke i forhold til dansen generelt, men i forhold til hva slags kapasitet vi har som dansekunstnere, og i forhold til den uttrykksformen vi arbeider innenfor. Vi har vært opptatt av å presse grensene rent sjangermessig, innenfor det som tidligere har vært klassifisert som ren jazz og ren moderne/samtidsdans.

Eugenie Skilnand

Ballett

Den prisbelønte danseren Eugenie Skilnand begynte i Nasjonalballetten som aspirant i 1998, ble ansatt i 2000 og i 2011 utnevnt til solist. Samme år fikk hun Rolf Gammleng-prisen, hvorpå hun i 2012 ble tildelt både Wilhelmsen-prisen og Kritikerprisen. Sistnevnte fikk hun for sin tolkning av rollen som Marie i Spucks ballett Woyzeck, en rolle som ble kreert for henne. "Eugenie Skilnand skapte en fantastisk rollefigur med en sårbarhet og et spill så gripende at det bare var til å grine av", skrev juryen.

Skilnand har danset klassiske hovedroller som Aurora i Tornerose, Julie i Romeo og Julie, Tatjana i Onegin, tittelrollen i Giselle, Anna Karenina og Askepott, Sukkerfeen i Nøtteknekkeren, samt tittelrollen og Micaëla i Scarletts Carmen – en ballett i tre akter og tittelrollen i MacMillans Manon. Hun har gjort seg bemerket i hovedrollen i Duatos White Darkness og Without Words, i Shoot the Moon av Lightfoot og León, og som Blanche i Neumeiers En sporvogn til begjær – sistnevnte ble hun også nominert til Kritikerprisen for. 

I Moum Aunes kritikerroste Hedda Gabler høsten 2017 var hun medskapende til egen koreografi i rollen som Thea Elvsted.

Hun har vært solist i en rekke balletter av Balanchine (som Agon, Apollo, Tsjajkovskij pas de deux og Symfoni i C), Forsythe (Workwithinwork, In the Middle, Somewhat elevated og The Vertiginous Thrill of Exactitude) og Kylián (blant annet Bella Figura og Symphony of Psalms) og Scarlett (Ildfuglen og prinsessen i Ildfuglen og i Vespertine). Skilnand har også fått roller skapt for seg i Rushtons On the Adjacent Sides, Strømgrens Suite, Bjørnsgaards Standard Arabesque og Dawsons dancingmadlybackwards.Skilnand er født i Oslo og utdannet ved Ballettskolen, Statens Balletthøgskole og School of American Ballet i New York.

Daniel Sarr

Commercial

Daniel Sarr begynte studiene ved Kunsthøgskolen i Oslo som 16-åring, og gikk ut i 2012 med en Bachelor i Jazz. Han har spesialisert seg i Hip Hop og Jazz, men har også trening i andre stilarter.
Daniel har jobbet med kompanier og koreografer som: Oslo Danse Ensemble, Subjazz, Ballet Boyz (UK), Jo Strømgren, Fredrik Benke Rydman (Sverige), Nagelhus Schia Productions, Kjersti Alveberg & Nakul Dev Mahajan (US/ India).

I tillegg er han å se i diverse TV-produksjoner som danser og koreograf. Som 16-åring var han norsk semifinalist i So You Think You Can Dance (Skandinavia).

Som 19-åring representerte Daniel Norge i den internasjonale TV-konkurransen ‘Eurovision Young Dancers’. Han konkurrerte mot 9 land og vant som Norges representant. Daniel ble senere invitert til å opptre som solist ved Rose d’Or Awards i Belgia, "EDFC" i Nederland og Telenors Kulturpris-utdeling i Norge.

Matthew Smith

Impro

Matthew har jobbet internasjonalt som pedagog, danser og produsent i mer enn 50 land. Han har undervist på internasjonale dansefestivaler som Transformation i Montreal, og Impuls Tanz Festival i Wien. Han har undervist på mange workshops, inkludert SEAD i Salzburg, Auckland University, The New Zealand School of Dance og for PRODA og KHIO i Norge.

Han har jobbet med en rekke kompanier som Random Scream of Belgium, Carol Brown Dances of UK/NZ, Company Willi Dorner, Theatre Combinat og Klaus Obermaier of Austria. I New Zealand var han i kompaniet Black Grace, men har også danset med Human Garden, Commotion Company, Touch Compass og Blue Vault.

Han har også vært en del av kompaniet Impure. Matthew har også en mastergrad i osteopati.

---

The class contains floor material, standing work, upside down work using the arms as supports and aerial components while all the time finding kinetic flow.

Sara Einbu

Commercial

Sara er en etablert danser og koreograf med høy lidenskap innenfor begge felt.
Hun ble først oppdaget som 17-åring på Tv-Norges Dansefeber/SYTYCD.
Hun har siden den gang opparbeidet seg bred erfaring som utøver og koreograf på diverse tv-produksjoner, forstillinger, events og undervisning i Norge. Hun har turnert med bla Dansenett Norge, DKS, VG-Lista og samarbeidet med bla Nobels fredspris, Eurovision, Festspillene i Bergen, The Voice, Skal vi danse, Stjernekamp, Melodi Grand Prix, Spellemannprisen, Universal music, Warner music, Braza-productions, Oslo Jazzdansfestival, Wallmans m.m.
I 2023 hadde hun premiere med musikalen «We will rock you» i Oslo Spektrum, hvor hun var koreograf sammen med Kirsty Mcdonald.
I klassene til Sara er det høyt fokus på å kombinere danseglede med utfordring. Hun fokuserer mye på musikalitet, dynamikk og er glad i å fusjonere stiler i kombinasjonene sine. Her møter du alt fra street relatert teknikk til tradisjonell jazz.

Kristian Vindenes

Commercial jazz

Kristian Vindenes har Bachelor i Samtidsdans og tatt PPU utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo. 
I over 10 år har han undervist en rekke steder rundt om i Norge samt Sverige, Tyskland og Estland. 
Som utøver har Kristian jobbet med koreografer som Jo Strømgren og Belinda Braza, samt vært på turné med musikalen Flashdance i Tyskland. Og gjort en rekke tvproduksjoner i Norge. 
 
Han er også en av fire som driver det kreative kollektivet WALK Dance Company. 
 
Jazz Commercial klassene til Kristian kommer ha fokus på masse danseglede, høyt tempo, dynamikk og musikalitet. 
TOP